+

Боливија > Република Боливија (1864 - 1869)

Подврста
6
Година1c2c1/20Bs1/10Bs1/5Bs1BsГодина
 -  -  -  -  - 1Bs1869
 -  -  -  -  - 1Bs1868
 -  -  - 1/10Bs - 1Bs/11
1Bs/9
1867
 -  -  -  - 1/5Bs1Bs1866
 -  - 1/20Bs1/10Bs1/5Bs1Bs1865
1c2c1/20Bs1/10Bs1/5Bs/24
1/5Bs/25
1Bs1864
Монетарни систем: 1 боливиано = 100 центи
1c - 1 цент
2c - 2 цента
1/20Bs - 1/20 боливијана
1/10Bs - 1/10 боливијана
1/5Bs - ⅕ боливијана
1Bs - 1 боливиано
uCoin