+

Индија - Британија > Краљ Едвард VII (1902 - 1910)

Подврста
24
Година1/12A½p¼A1A2A¼Rs½Rs1RsГодина
1/12A½p¼A1A2A¼Rs½Rs1Rs1910
1/12A½p¼A1A2A - ½Rs1Rs1909
1/12A½p¼A1A2A¼Rs½Rs1Rs1908
1/12A½p¼A1A2A¼Rs½Rs1Rs1907
1/12A/Br
1/12A/Cu
½p/Br
½p/Cu
¼A/Br
¼A/Cu
1A2A¼Rs½Rs1Rs1906
1/12A½p¼A - 2A¼Rs½Rs1Rs1905
1/12A½p¼A - 2A¼Rs - 1Rs1904
1/12A½p¼A - 2A¼Rs - 1Rs1903
Монетарни систем: 1 рупија = 16 ана = 64 пицеа = 192 пиа
½p - ½ пицеа
1/12A - 1/12 ана
¼A - ¼ ана
1A - 1 ана
2A - 2 ана
¼Rs - ¼ рупија
½Rs - ½ рупија
1Rs - 1 рупија
uCoin