+

Шпанија > Краљ Алфонсо XII (1875 - 1885)

Подврста
22
Година5c10c50c1₧2₧5₧10₧25₧Година
 -  - 50c1₧ - 5₧ - 25₧1885
 -  -  - 1₧2₧5₧ - 25₧1884
 -  -  - 1₧2₧5₧ - 25₧1883
 -  -  - 1₧2₧5₧ - 25₧1882
 -  - 50c1₧2₧5₧ - 25₧1881
 -  - 50c -  -  -  - 25₧1880
5c10c -  - 2₧5₧10₧25₧1879
5c10c -  -  - 5₧10₧25₧1878
5c10c -  -  - 5₧ - 25₧1877
 -  -  - 1₧ - 5₧ - 25₧1876
5c10c -  -  - 5₧ -  - 1875
Монетарни систем: 1 пезета = 100 центи
5c - 5 центи
10c - 10 центи
50c - 50 центи
1₧ - 1 пезета
2₧ - 2 пезете
5₧ - 5 пезета
10₧ - 10 пезета
25₧ - 25 пезета
uCoin